Kapadokya Gezi Rehberi

Kapadokya Gezi Rehberi

Nevşehir (Cappadocia) Gezi Rehberi

Nevşehir demek aslında çoğu insan için Kapadokya demek. Taş dokusu, sıcak hava balonları, pek çok kilisesi, açık hava müzeleri ve daha fazlası… Koca bir tarihe sahip olan şehir, volkanik yapısıyla adını dünyaya duyurmuş birçok gezilesi mekânı sınırları içerisinde barındırıyor. Şehrin en büyük özelliklerinden biri peribacaları. Tam 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ Yanardağları’nın patlamalarının ardından oluşan tabakaların kayalaşıp rüzgâr ve yağmur aşınmalarıyla şekillenmesiyle kayalar oluşmuş. Bu güzellik Kapadokya’nın, yani Nevşehir’in simgesidir. 1 ila 5 metre arası boylarda bulunabilirler ve buralar Dünyanın Yeni 25 Harikası Listesi’nde 5. sırada yer alır. Aslında Nevşehir’de gezilecek yerler başlığının ilk maddesi Kapadokya olması gerekir ancak neredeyse hepsi Kapadokya olduğu için, Kapadokya içinde gezilecek yerleri maddelendireceğiz.

Nevşehir Kapadokya Gezilecek Yerler:

Orta Anadolu'nun incisi Nevşehir'de hayranlık uyandıran birçok yer keşfedebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi'ni, Kapadokya ve Nevşehir’in sembolü 3 tane güzel peri bacasının yan yana bulunduğu Üç Güzeller'i, Bektaşî hoşgörüsünün ve felsefesinin merkezi Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'ni,  Nevşehir bölgesinin en güzel yürüyüş parkurlarından biri olanIhlara Vadisi'ni, başlıcaları Derinkuyu, Kaymaklı, Özkonak, Mucur ve Örentepe olmak üzere yeraltı şehirlerini Nevşehir seyahatiniz sırasında görmeden geçmeyin. 

Kapadokyayı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, Kayseri Erkilet Havalimanından araç kiralama yapabilir, görmek istediğiniz yerleri çok kısa sürede gezebilirsiniz. Tatiliniz için mükemmel başlangıç yapmak istiyorsanız kapadokya rent a car, cappadocia car rental www.beraotokiralama.com adresimizden araba kiralayabilir ve çok kısa sürede nezih bir tatile başlayabilirsiniz. 

Whatsapp Telefon