Kayseri Gezi Rehberi, Kayseri'de ne yapılır?

KAYSERİ GEZİLECEK YERLER VE KAYSERİ GEZİ ROTANIZ

Kayseri deyince aklınıza sadece sucuk, pastırma ve kapadokya bölgesine yakın, ulaşım için kullanılacak şehir geliyorsa o zaman bu blog yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz. Kayseri tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Türkiye'nin önemli sanayi ve ticaret şehirlerinden biridir. Kayseri Kapadokya'nın komşusu olmasıyla birlikte doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi yapılarıyla da dikkat çeker. Kayseri tarihi boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığından dolayı yaşamış olan medeniyetlerin bıraktığı tarihi ve kültürel mirasın izlerini günümüzde hala görebilirsiniz. Bizde sizleri Kayseri havalimanı araç kiralamanın en keyifli hizmetini veren Bera Car Rental firmamızdan araç kiralayarak, bu büyüleyici şehri keşfetmeye davet ediyoruz. 

Kayseri'de tatil planı için öncelikle sizlere Kayseri şehir içi ulaşım ve araç kiralama hakkında bilgi vermeliyiz. Kayseri'ye uçakla gelecekseniz ve sonrasında şehri araç kiralama yaparak gezmek için Kayseri havalimanına gelmeden önce güvenilir ve seyahatinize uygun geniş araç filosu olan Kayseri havalimanı kiralık araba hizmeti veren Kayseri rent a car firmalarından, Kayseri şehir merkezi için araç kiralama yaparak seyahat planınızın daha kısa ve planlı şekilde ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Zira Kayseri havalimanına geldiğinizde seyahat tarihinize bağlı olarak sezon yoğunluğu olabilir ve araç tedarik sorunu yaşayabilirsiniz. Kayseri uçak biletinizi almadan önce mutlaka araç kiralama fiyatlarını karşılaştırın. Kayseri'de kışın kayak sezonunun yoğunluğu yazın ise Kapadokya bölgesi turizm yoğunluğu olduğundan araç kiralama tercihinizi son ana bırakmamanızı tavsiye ederiz. 

Şimdi sizler için hazırladığımız Kayseri ili gezilecek ve yapılacaklar listemize göz atabiliriz;

Talas : Erciyes ve Ali dağının eteklerinde kurulu olan Talas Kayseri'nin en büyük merkez ilçelerinden biridir. Kayseri'de gezilecek tarihi ve kültürel alanların başında gelen Talas geçmiş yıllarda Ermeni, Rum ve Türklerin tehcir ve mübadele dönemlerine kadar birlikte yaşadığı, ayrıca taş ve yapı konusunda usta olan Ermeni taş evleri, cami ve kiliselerin yoğun olduğu, günümüzde bu taş ev ve iş yerleri Kayseri'de ünlü lokantaların olduğu restoran şeklini almıştır. Talas Kayseri il merkezine 7-8 km uzaklığındadır. Kayseri'de daha kolay seyahat etmek Talas ilçesini ziyaret etmek için Kayseri şehir merkezi araç kiralama seçeneğimizden faydalanabilirsiniz. 

Ali Dağı : Kayseri'nin ikinci büyük dağıdır. Kayseri'de yeraltı şehirleri ile ünlü olan Ali Dağı Kayseri Talas ilçesi sınırları içerisindedir. Kayseri Talas gezilecek yerlere gittiğinizde çok fazla uzağa gitmeden Ali Dağı yeraltı şehirleri keşfedebilirsiniz. Ali Dağı yeraltı şehri 3500 yıllık bir geçmişe sahiptir. Ali dağı yeraltı şehirlerinde küçük tüneller volkanik kayalar ve geçitler bulunmaktadır. Ali dağı yeraltı şehirlerinin en dikkat çeken kısmı ise yaz kış 8 derecede olmasıdır. Geçmişte burada yaşayan insanlar yaz kış aynı kalınlıkta kıyafet giymişlerdir. 

Meryem Ana Kilisesi : Meryem ana kilisesi yaklaşık 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Kayseri'de görülmesi gereken yerler arasındadır. Günümüzde kütüphane olarak restore edilmiş ve 7/24 tüm ziyaretçilere ve kitapseverlere açık olan kütüphanede yaklaşık 45-50 bine yakın kitap bulunmaktadır. 

Avgunlu Medresesi : Avgunlu medresesi 13. yüzyılda Selçuklular tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir. Avgun veya abgın kelimeleri tarihte su anlamına gelmektedir. Eskiden Kayseri'de yüksek seviyede olan yeraltı suyunun yapıya ait türbenin alt katında kaynak oluşturması sebebiyle medrese bu ismi almıştır. Kayseri Gevher Nesibe müzesinin hemen yanında yer alan Avgunlu Medresesi yıllardır kırtasiye malzemeleri satan bir kitapçı tarafından işletilmektedir. Oldukça mistik bir havası vardır ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.   

Kurşunlu Cami : Ülkemizin en önemli mimarlarından biri olan Mimar Sinan'ın 1573 yılında yaptırdığı ve asıl adı Hacı Ahmet Paşa camisi olan bu camii merkezi kubbesinin kurşunla kaplı olmasından dolayı "Kurşunlu Cami" adını almıştır. Bu caminin yapımı sırasında Mimar Sinan 97 yaşında ve hala başmimarlık görevindeymiş. İçerisinde mükemmel işçiliklerin ve ince süslemelerin olduğu bu cami Kayseri şehir merkezindedir. 

Kayseri Saat Kulesi : Kayseri saat kulesi Kayseri ili şehir merkezindedir. Kayseri kalesinin hemen yanında bulunan saat kulesinin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Adeta şehrin ana merkezi olarak bilinir ve saat kulesinin alt kısmında bulunan küçük işletmede hediyelik eşyalar satılmaktadır. Kayseri şehir merkezine gidildiğinde herkes tarafından kolaylıkla görünür ve bilinir. 

Kayseri Kalesi : Kayseri şehir merkezinin tam ortasında Cumhuriyet meydanında bulunan Kayseri kalesinin tarihi M.Ö. 238-244 yıllarına dayanmaktadır. Kayseri kalesi zamanla Danişmentlilerden Selçuklulara ve Osmanlıya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde Kayseri kalesinin içerisi kafeler ve sosyal alanlar olarak düzenlenmiştir. Kayseri'ye geldiğinizde mutlaka uğramanız ve keşfetmeniz gereken yerlerin başındadır. 

Hunat Hatun Cami ve Külliyesi :Hunat Hatun külliyesi Alaeddin Keykubad'ın karısı II. Keyhüsrev'in annesi Mahperi Hatun tarafından 1237-1246 yılları arasında yaptırılmıştır. Cami medrese türbe ve hamamdan oluşan bu külliye, gerek görünüşü gerekse yapılış şekliyle Anadolu'da bulunan Selçuklu eserlerinin en güzel ve en önemli örneklerinden biridir. Caminin üç kapısı vardır ve bunlar kuzey, batı ve doğuya açılmaktadır. Ana kapısı batıdadır. Kayseride gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan bu yapı tarihi değeri çok yüksek çok fazla ziyaretçi alan yerler arasındadır. Kayseri ilinde ziyaret edilecek en önemli yerlerden biridir. 

Kapalı Çarşı : Kayseri kapalı çarşı Türkiye'de bulunan en büyük kapalı çarşılardan biridir. Kayseri Kapalı çarşı daha öncelerde ahşaptan yapılmış fakat zamanla oluşan yangınlardan ve tahribatlardan dolayı şuan kullanım olan taş halini almıştır. Fakat taş şeklinde tekrardan inşa edilirken orjinal yapısına sadık kalınmıştır. Kayseri ilinde alışveriş yapmak isteyen ziyaretçilerimiz Hunat Hatun Camiini ziyaret ettikten sonra Kayseri kalesinin hemen bitişiğinde olan Kayseri Kapalı Çarşıyı ziyaret edebilir, ve alışveriş yapabilirler.

Mimar Sinan evi ve Ağırnas : Osmanlı'nın başmimarı olan büyük usta Mimar Sinan'ın doğduğu ve 21 yaşına kadar yaşadığı yer olan Mimar Sinan'ın evi Kayseri ili Ağırnas ilçesindedir. Mimar Sinan devşirilmeden ve İstanbul'a getirilmeden önce Ağırnas'ta bulunan evinde doğmuş ve yaşamıştır. Ağırnas ilçesi Kapadokya bölgesi gibi volkanik bir arazi üzerine kurulu olduğundan burada da taş işçiliğine ve taş süsleme sanatına önem verilmektedir. Mimar Sinan'ın doğduğu ev zamanla restore edilmiş ve ziyaretçilere açılmıştır. Kayseriyi ziyaret eden misafirlerin burayı mutlaka ziyaret etmeleri gerekir. Osmanlı ve Türk dünyası için çok büyük eserler inşa etmiş Mimar Sinan'ın kendi memleketi olan Ağırnas'ta çok fazla eseri bulunmamaktadır. Kayseri il merkezinde bulunan Kurşunlu Camii Mimar Sinan'ın eseridir. 

Ağırnas Yeraltı Şehri : Ağırnas Kapadokya bölgesi gibi volkanik arazi üzerine kurulduğundan bu bölgemizde de çok sayıda yer altı şehri bulunmaktadır. 

Erciyes Kayak Merkezi : Erciyes kayak merkezi Türkiye'nin kayak tutkunlarının gönlünde taht kurmuş mükemmel birçok piste sahip muhteşem bir destinasyon. Kayakseverlerin rüya gibi bir tatil deneyimi yaşadığı, Kayseri'nin misafirperverliği ile Erciyes'in ihtişamlı göz kamaştıran eşsiz manzaraların olduğu mükemmel kayak merkezidir. Erciyes dağı Kayseri'nin en büyük turizm gücüdür. Türkiye'de en yeni donanıma sahip kayak merkezi olması, çok uzun ve çeşitli pistlerinin olmasından dolayı oldukça popüler olan Erciyes Kayak merkezi Kayseri Havalimanından yaklaşık olarak 40 km uzaklıktadır. Kayseri'de kışın yapılacak etkinliklerin başında gelen kayak için yerli ve yabancı birçok turist Erciyes dağını ziyaret etmektedir. Kayseri havalimanına kış sezonu için özellikle kayaksever ülkelerden günübirlik turist uçakları gelmektedir. Kayseri Erciyes dağı snowboard ve kayak için profesyonel pistlerden acemilerin kayak yapacağı pistlere kadar birçok piste, yemek ve konaklamak için ihtiyacınız olan restorant ve otellere, misafirlerin daha fazla eğlenmesi ve vakit geçirmesi için gece kayağına ve kış spor yarışmalarının yapıldığı birçok etkinliğe sahiptir. Kayseri Erciyes dağı kış tatilinizi dolu dolu geçirmek için misafirlerine birbirinden farklı imkanlar sunar. Kayseri Erciyes dağında keyifli bir tatil geçirmek için, Kayseri Erkilet Havalimanına geldiğinizde Kayseri ucuz araç kiralama firmamız olan Bera Car Rental'den sizin için en uygun ve güvenli olan aracınızı kiralayabilir ve kısa sürede Erciyes dağının muhteşem beyaz örtüsüne kavuşabilirsiniz. Erciyes dağ yolu her ne kadar yeni ve bakımlı olsa da kış mevsiminin zorlu şartlarından dolayı kiralık aracınız için mutlaka kar lastiği bulunmalıdır. Kayseri kiralık araç firmalarının bazılarında kış mevsiminde dahi yaz lastikli araç kiralama yapılabilmektedir. Ayrıca bazı firmalar kar lastik için ayrıca ücret talep etmektedir. Kayseri'de güvenilir ve uygun oto kiralamanın adresi olan firmamızda kar lastikleri her zaman ücretsiz olacaktır. Bölgemizin şartları gereği kış mevsimi başladığında tüm araçlarımız mevsim şartlarına uygun kar lastikleri ile hizmet vermektedir. 

Sultan Sazlığı :Kayseri ili Develi havzasında bulunan Sultan sazlığı Kayseri il merkezine yaklaşık 70 km mesafededir. Türkiye'de bulunan sayılı kuş cennetlerinden biri olan Sultan Sazlığı hem tatlı hem de tuzlu suyu bulundurmasından dolayı göç eden kuşların uğrak yeridir. Geniş sazlık ve bataklıkların bulunduğu Sultan sazlığı yaklaşık 2 metre derinliktedir. Tatlı ve tuzlu su ekosistemleri ile zengin besin varlığı olan Sultan sazlığı bünyesinde su kuşları olmak üzere birçok yabani hayvanı barındırmaktadır. Flamingoların ve buna benzer birçok kuş türünü görebileceğiniz Sultan Sazlığı Erciyes dağının eteklerinde yer almaktadır. Sultan sazlığını daha kısa sürede ziyaret etmek için mutlaka araba kiralama yapmalısınız zira Yahyalı ve Sultan sazlığı için toplu taşıma kullanmanız çok fazla zaman kaybına neden olacaktır. Sultan sazlığı önemi dolayısıyla 1994 yılında koruma altına alınmış ve 2006 yılında da milli park ilan edilmiştir. Çok sayıda canlıya yaşam alanı sağlayan Sultan sazlığı 4. Murat zamanında sultanın konakladığı yer olduğundan ismini Sultan sazlığı olarak almıştır. Milli park içindeki tarım ve saz kesim ile yöre halkına da ayrıca bir geçim kaynağıdır. Dünya için çok önemli bir destinasyon ve doğa severler için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Bu sebepten dolayı Sultan sazlığı ziyaretçileri her gün artmaktadır. 

Hürmetçi Köyü : Bölge halkının iş göremez ve yaşlanmış atlarını doğaya bırakması sonucu çoğalan ve vahşi at sürülerinin bir arada bulunduğu, küçük bataklıklardan dolayı mandaların yetiştirildiği ve Türkiye'de zamanla önemli bir ziyaret merkezi haline gelen Hürmetçi köyünü ve yılkı atlarının fotolarını mutlaka görmüşsünüzdür. Toz bulutları içerisinde koşan atlarla meşhur olan Hürmetçi köyü zamanla düğün fotoğraflarının çekildiği, manda ürünleri ile kahvaltıların yapıldığı çok sayıda ziyaretçi alan bölgelerdendir. Kayseri ziyaret edilecek yerler arasında önemini korumaktadır. Ayrıca burada kahvaltı yapmak isteyen misafirlerin mutlaka daha önceden rezervasyon yaptırması gerekmektedir. Çünkü yoğun ziyaretçi alan bölgede yer bulmanız bazen çok zor olabilir. Hem bataklıkların hem de bölge arazisinin engebesinden dolayı burayı ziyaret edecek misafirlerimizin SUV araç grubundan araç kiralamaları, ziyaretlerini yaparken sorun yaşamamalarını sağlayacaktır. Geniş araç filomuzdan hem SUV araç kiralama, dizel araç kiralama, benzinli araç kiralama ve hem de otomatik araç kiralama yapabilirsiniz.   

Kapuzbaşı Şelalesi : Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olan Kapuzbaşı şelalesi 700 metre rakımdan dökülmektedir. Aladağ'ın zirvesinde bulunan kar ve buzullardan beslenen şelale özellikle yaz aylarında çok fazla ziyaretçi almaktadır. Ayrıca Yahyalı Belediyesinin yeni yapılan çalışmalarıyla birlikte aynı zamanda piknik alanı olarak da kullanılmaktadır. Yahyalı ilçesinde 2 tanesi çok büyük ve 2 tanesi orta uzunlukta olmak üzere toplam 7 şelale vardır. Ayrıca Derebağ şelalesi görenleri hayrete düşürecek doğa harikasıdır. Bölgenin ikliminden dolayı kış aylarında kar yağışının etkisiyle çok fazla ziyaretçi almamaktadır. Kayseri il merkezinden 165 km uzaklıkta olan Yahyalı Kapuzbaşı şelalelerinin yol güzergahı orman içinden geçtiği için misafirlere ayrıca manzara keyfi de vermektedir. Yol ve su insanların tüm yorgunluğunu almaktadır. Aladağ milli park sınırları içerisinde bulunan şelaleye özellikle yaz aylarında gitmenizi tavsiye ediyoruz. Dağ yollarından dolayı kışın zorlu yol şartları sizleri pek mutlu etmeyecektir. Kayseri otogar araç kiralama ve kayseri havalimanı rent a car hizmetlerimiz sayesinde Yahyalı Kapuzbaşı şelalerini daha kısa ve güvenli şekilde ziyaret edebilir, olası zaman kaybını ortadan kaldırabilirsiniz. 
Kayseri'de araba kiralamak ve Kayseri şehir merkezi kiralık oto hizmetlerimiz için web sitemizden 7/24 rezervasyon yapabilir, tatilinizin daha güzel ve güvenli şekilde devam etmesi için son model geniş araç filomuzdan ve 7/24 günün tüm saatlerinde Kayseri havalimanı araç kiralama hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Kayseri rent a car ve kayseri oto kiralama için hemen tıklayın.

 

WhatsApp Viber call