Araç Kiralamada En Önemli Detaylar

ARAÇ KİRALAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ DETAYLAR

Seyahat yapmayı seviyorsanız veya işiniz dolasıyla çok fazla il ziyaretleri yapıyorsanız araç kiralamanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Araç kiralamak son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik krizden dolayı araç satın alamayan kişiler için çok fazla tercih edilen bir yöntemdir. Özellikle tatil dönemlerinde ve iş toplantılarımızın olduğu zamanda araç kiralama ihtiyacı duyuyoruz. Toplu taşıma kullanmak veya taksi kullanmak yerine araç kiralama hem daha konforlu hem de daha iktisatlı olmasından dolayı son yıllarca çok fazla tercih edilen ulaşım yöntemlerinden biri olmuştur. Özellikle dünyada görülen Pandemi salgınından dolayı insanlar toplu taşıma araçlarını daha az kullanmaya özen gösterdiler. Bu durumun doğal bir sonucu olarak araç satın alamayan kişiler oto kiralamayı tercih ettiler. Yoğun talep olan bir sektör olan oto kiralama ve Rent a car sektöründe ister uzun dönem araç kiralama yapın isterseniz kısa dönem araç kiralama veya günübirlik araç kiralama yaptığınızda kesinlikle çok dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Toplu taşımanın kaybettirdiği zamandan veya taksi ücretlerinden kaçınırken yapılan eksik araştırmalardan dolayı araç kiralama işlemi sizlere biraz pahalıya patlayabilir. Araba kiralama işlemlerini doğru bir firma ve yasal şartlara uygun olarak yaptığınızda tatiliniz veya iş seyahatleriniz keyifli hale gelecektir.

Araba Kiralayacağınız Firma Hakkında Bilgi Edinin

Araba kiralarken nelere dikkat edilmesi gereken konuların en başında araç kiralama firması gelmektedir. Çünkü kiralama yapacağınız firmanın yasal kiralama firması olması, ne kadar zamandır araç kiralama işi yaptığı, firma hakkında yapılan yorumlar, firmanın araç kiralama hakkında bilgi verdiği, araçlar ve fiyatlar hakkında bilgi sahibi olacağınız web sitesinin olması gerekir. Kurumsal hizmet veren firmaların mutlaka bir web sitesi vardır. Araç kiralayacağınız zaman kafanızda nereden araç kiralama yapabilirim sorusunun pişmanlık yaşamadan kötü bir deneyim sahibi olmadan yapmanız için mutlaka araç kiralama firmalarını araştırmanız gerekir. Özellikle günümüzde internetin yaygın olması bizleri bu konuda daha kolay bilgi sahibi olmamızı ve daha güvenilir araç kiralama firmalarını bulmamızı sağlıyor. Bizlerde güvenilir araç kiralama firması bulmak için internetten araştırma yaparak seyahatimiz için en uygun güvenilir kiralık araç bulduğumuz firma ile iletişime geçebilir, firma hakkında yapılan müşteri yorumlarını okuyabilir, firmamın güvenilirliği hakkında bilgiye ulaşabiliriz. Özellikle havalimanında araç kiralama yapacaksanız bu durum şehir içi araç kiralamaya göre daha sağlıklı ve güvenli olmaktadır. Günübirlik araba kiralama yaptığınızda seyahatiniz için ayrılan süreyi araç ve araç firması ile problem çözmek için geçirmek sizler için çok iyi olmayacaktır. Büyük ve kurumsal firmalar online olarak araç rezervasyonu yapmanıza olanak sağlar. Ayrıca araç kiralama işini ek iş olarak yapan merdiven altı tabir ettiğimiz firmalardan uzak durmanızı sağlar. Yurt içi araç kiralama veya yurt dışı araç kiralama yapmak için Bera Car Rental firmamızdan online olarak rezervasyon yapabilirsiniz. Online araç kiralamanın bir diğer faydası ise firmanın farklı araç modellerini ve fiyatlarını görebilmenizdir. Bu durumda ihtiyacınıza en uygun aracı seçebilirsiniz. Sizlere en uygun, güvenilir ve profesyonel hizmeti veren havalimanı araç kiralama firmamız Bera Car Rental aklınızda hiçbir soru işareti bırakmayacak, seyahatiniz için en ideal aracı uçağınız inmeden havalimanında hazır edecektir.

Erken Rezervasyon Fırsatlarından Faydalanın

Seyahat planınız belliyse eğer ilk yapmanız gereken erken rezervasyon yaparak hem araç bulma stresinden hem de araç kiralamak için çok fazla para ödemekten kurtulabilirsiniz. Hemen hemen bütün sektörlerde erken rezervasyon yaptırmak sizler için ekonomik açıdan çok faydalı olacaktır. Araç kiralama yaparken de erken rezervasyon yaparak araç kiralama firmalarının indirimli fiyatlarından yararlanabilirsiniz. İstanbul İzmir Ankara gibi büyükşehirlerde araç kiralama firmalarının çok fazla olmasından dolayı oto kiralama kampanyaları ve erken rezervasyon indirimleri daha fazla olmaktadır. Erken rezervasyon yapmak sizlere hem ekonomik açıdan hem de havalimanına geldiğinizde vakit kaybı yaşamamanızı sağlar. Aksi halde seyahatleriniz yoğun olan bayram tatili, okul ara tatilleri gibi döneme denk gelirse son dakika araç kiralama sizler için pahalı olabilir, ayrıca yoğun dönemlerde araç bulmakta zorlanırsınız. Web sitemizden araba kiralama yaparak erken rezervasyon seçeneklerimizi değerlendirebilirsiniz.

Seyahat Yapacağınız Havalimanı Veya Otogardan Araç Kiralama Yapın

Seyahat programınız için gitmek istediğiniz şehirde varış lokasyonunuzdan araç kiralama yapmanız sizler için vakit kazandırır. Seyahatinizin zamanında olması için sizlerin bu detaya dikkat etmesi önemlidir. Bu detaya dikkat etmeyen birçok ziyaretçi varış lokasyonundan araç kiralama yapacağı ofise gitmek için hem zaman kaybeder hem de ekstra para harcamak zorunda kalır. Eğer seyahatiniz şehirlerarası otobüs ile olacaksa sizler için en uygun araç kiralama seçeneği şüphesiz otogara yakın araba kiralama şirketleri veya otogar teslimi yapan rent a car firmaları olmalıdır. Yolculuğunuz havayolu ile olacaksa bu durumda havalimanı araç kiralama yapan firmalardan oto kiralama yapmalısınız. Şehir merkezi araç kiralama yapan şirketlerden araç kiraladığınızda tekrar havalimanı veya otogara gitmek için ekstra zaman ayırmanız gerekir. Şehir merkezinde ofisi olan kiralık araç firmalarını tercih edebilirsiniz ama araç ön rezervasyonu yaptığınızda firma ile iletişime geçerek otogar ve havalimanı teslimat yapıp yapmadıkları hakkında bilgi alın. Eğer yolculuğunuz havalimanına olacaksa havalimanı teslimatı yapan kuruluşları tercih edin. Sizler valizlerinizi beklerken aracınız da sizi otoparkta bekler. Tekrar şehir trafiğini ve stresini çekmekten kurtulursunuz. En ucuz araç kiralama firmalarını araştırırken mutlaka hangi lokasyonlarda hizmet verdiğini kontrol edin. Sizler için çok önemli olan bu detayı dikkate almanızı öneririz. Havalimanı ve otogar araç teslimi için ekstra ücret istemeyen firmaları tercih edebilirsiniz. Günün tüm uçuş saatlerinde 7/24 hizmet veren havalimanı en ucuz araç kiralama firması şüphesiz biziz ve uçağınız inmeden aracınızı havalimanı otoparkta detaylı temizliği yapılmış, dezenfekte edilmiş ve full depo şeklinde hazır ediyoruz. Sizlerde kaliteli ve güvenli hizmetten yararlanmak isterseniz web sitemiz www.beraotokiralama.com ziyaret edebilirsiniz.

Araç Kiralama Fiyatlarını Kıyaslayın ve Avantajlı Fiyatlardan Yararlanın

Kiralık aracınızı ararken bilmeniz gereken hususlardan biride araç kiralama fiyatlarıdır. Araç kiralama günlük ücretleri firmalara, kiralama yapacağınız gün sayısına ve araç gruplarına göre farklılık göstermektedir. Bazı firmalar sizlere sadece araç ücreti hakkında bilgi verir ve araç teslim alma esnasında ekstra kilometre ücreti, sigorta, vergi, kar lastiği ücreti gibi ücretler çıkarabilir. Araç kiralama kampanyalarında genellikle bu ekstralardan bahsedilmez ve araç tesliminde ekstra ücret ödemek zorunda kalırsınız. Rent a car firmalarını araştırırken özellikle müşteri yorumlarına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Firmaların yüksek fiyata araç vermesi oto kiralama şirketinin çok kaliteli olduğu anlamını vermeyeceği gibi ucuz araç kiralama firmaları da tamamen kötü hizmet vermemektedir. Araç kiralama firmalarının kalitesi, tecrübesi, kurumsallığı ve araç kiralama hizmeti boyunca müşteriye yaklaşımı firmanın kalitesini belirler. Havalimanı araba kiralama firmalarından birine karar verirken özellikle kiralama yapacağınız araç tipini belirlemelisiniz, kiralama firmaları yoğun tarihlerde araç gruplarında değişiklik yapabilir. Kiralama yapacağınız araç grubunu belirledikten sonra firmaların seyahat tarihlerinize uygun oto kiralama kampanyalarını takip edebilirsiniz. Kurumsal araç kiralama firmalarının tamamına yakını araç filosunun geniş olmasından dolayı yıl boyu bazı dönemlerde rezervasyon indirimi ve kampanyaları sunmaktadır. Özellikle sosyal medya hesaplarından kampanyalar sunmaktadır. Firmaların sosyal medya hesaplarını takip ederek uygun ve ucuz şekilde araç kiralama yapabilirsiniz. Firmamızın sosyal medya hesabı da instagram @beracarrental her ay müşterilerine indirim ve hediye çekilişleri yapmaktadır. Sosyal medya hesabımızı takip ederek sizde şanslı kişiler arasına girebilirsiniz.

Kiraladığınız Aracın Yakıtını Kontrol Edin

Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus araç yakıt durumudur. Firmalar günümüzde yakıt tankları boş şekilde araç teslimi yaparlar ve sizlerden de boş şekilde iade etmenizi isterler. Kiralık aracınızı teslim aldığınızda mutlaka yakıt durumunu kontrol etmelisiniz. Normal şartlarda araç kiralama firmalarının araç yakıt tanklarını dolu şekilde teslim etmesi gerekir. Araç kiralama bitiş tarihinizde de tekrar aracın tankını full yapıp o şekilde teslim etmelisiniz. Fakat günümüzde rent a car firmaları araçları adil yakıt politikası ile teslim etmektedir. Eğer sizler planlamayı doğru şekilde yapamazsanız aracın tankını muhtemelen dolu şekilde teslim edersiniz. Bu durumda sizler için ekstra ekonomik bir yük demektir. Ayrıca aldığınız dan daha fazla yakıt ile araç teslimi yaptığınızda size yakıt ücreti ödenmeyecektir. Havalimanı araç kiralamanın en güvenilir adresinden biri olan firmamız Bera Car Rental siz değerli misafirlerimizin ekonomik kayba uğramaması, havalimanına vardığınızda aracınızı alır almaz seyahatinize başlamanız için kiralık araçların tanklarını dolu şekilde teslim etmektedir.

Kilometre Kullanım Hakkı ve Kilometre Aşım Ücreti

Günlük haftalık yada uzun süreli araç kiralama durumlarında firmalar kiralama gün sayısına göre sizlere belirli bir km hakkı sunmaktadır. Kilometre aşım durumlarında ise ekstra ödeme talep ederler. Sizlerde araç kiralama yaptığınız firmadan seyahat planınıza göre kiralamış olduğunuz araç ile kaç km kullanım hakkına sahip olduğunuzu sorabilirsiniz. Eğer seyahat planınıza uymayan bir durum varsa vakit kaybetmeden farklı araç kiralama firmalarını araştırabilirsiniz. Bazı araba kiralama firmaları km sınırı koymamaktadır. Bunlardan biride havaalanı ucuz araç kiralama firması olan Bera Car Rental’dir. Ekonomik ve orta sınıf araç kiralama yaptığınızda 10 gün üzeri kiralamalarda sınırsız km kullanım hakkına sahip olursunuz. Görmek istediğiniz ve seyahatiniz boyunca gitmek istediğiniz her yere rahatlıkla gidebilir km aşım ücreti sorununu kafanıza takmadan tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Araç Kiralama Sözleşme Kurallarını Dikkatli Okuduktan Sonra Rezervasyon Yapın

Araç kiralarken en önemli adımlardan biri de araç kiralama sözleşme şartlarıdır. Kiralık araçlar için yapılan sözleşmelerde merdiven altı olarak tabir ettiğimiz firmalar kiralama sözleşmelerinin altına açık senet koyarak sizlere imzalatabilir. Özellikle bu duruma çok dikkat etmeniz gerekir. Ülkemizde açığa senet almanın ve kullanmanın cezasıAçığa imzanın kötüye kullanılması suçu TCK'nın 209. maddesinde; “(1) Belirli bir tarzda doldurulup kullanılmak üzere kendisine teslim olunan imzalı ve kısmen veya tamamen boş bir kâğıdı, verilme nedeninden farklı bir şekilde dolduran kişi, şikayet üzerine, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” Şeklindedir fakat sizlerin daha fazla mağdur olmaması için açık senet alan firmalardan uzak durmanızı tavsiye ederiz. Zira bu tarz firmalar araçta meydana gelen olası kaza ve arıza durumlarında sizlerden yüklü miktarda para talep edebilmektedir. Sizler için en ideal olanı kurumsal ve yasal kiralama işi yapan firmalardan araç kiralamanızdır. Merdiven altı kiralama şirketleri sizlere kiralık araçları bakımsız, sigortasız ve kaskosuz şekilde verebilir ve bunun sonucunda olası bir arıza ve kaza anında sizlerden hem araç masraflarını hemde araç iş göremez gün ücretini talep edebilirler. Sizlere sunulan kiralık araç sözleşmesini dikkatli şekilde inceleyip herhangi bir haksızlığa uğramamanızı, eğer varsa sözleşmede aklınıza takılan tüm soruları firma yetkilisine detaylı şekilde sormanızı tavsiye ederiz. Özellikle sigortası olmayan araçları asla kiralamamalısınız. Olası bir kaza durumunda tüm sorumluluk sizlerin olacaktır. Aslında araç kiralama sözleşmelerinin çok dikkatli şekilde incelenmesi gerekir. Olası mağdur olma durumundan önce sözleşmeyi okumak daha yararınıza olacaktır. Ülkemizde rent a car araçlarının belirli bir sözleşme maddesi olmadığı için firmalar kendi şartlarını kendileri belirler bu yüzden dolayı kiralama sözleşmeleri her rent a car şirketi için aynı değildir. Sizler hangi firmadan araç kiralama yapıyorsanız o firmanın şartlarını kabul etmiş sayılırsınız. Firmaların araç kiralama yaş şartları, olası kaza durumunda ödenecek masrafların kim tarafından yapılacağı, kilometre sınırı vb araç kullanım şartlarını çok dikkatli incelemeniz gerekir. Kiralık araç şartlarına dikkat etmeniz ileride başınıza gelebilecek büyük problemlerden sizleri koruyacaktır.

 Seyahat Programınıza ve Seyahatinize Katılacak Kişi Sayısını Dikkate Alarak Uygun Araç Seçimi Yapın

Seyahat ihtiyaçlarınıza uygun araç seçimi tatil boyunca daha konforlu bir seyahat etmenizi sağlayacaktır. Otomobil kiralama yaparken araçta kaç kişi olacağınızı, gideceğiniz güzergahlardaki yolların durumu, yolların engebeli ve yokuşlu olma durumu, araçta yaşlı insanların bulunup bulunmadığı, kiralık araç ile kaç km yapacağınız gibi birtakım soruların cevaplarını toplayıp sizler için hangi araç grubu gerekliyse o gruptan araç kiralamanız mantıklı olacaktır. Örnek vermek gerekirse eğer arazi ve engebeli yollardan yolculuk edecekseniz SUV araç kiralama seçeneğini, araçta iki kişi seyahat edecekseniz ve şehir içi yolları kullanacaksanız mini ve ekonomik araç grubundan kiralama yapabilifrsiniz. Araç tercihiniz seyahatiniz boyunca sizlere daha konforlu bir tatil yapmanızı sağlayacaktır. Araç seçimi yaparken araç filosu geniş hemen her grupta aracı olan ve sizi araç seçiminde özgür bırakan firmaları tercih etmelisiniz. Kiralık araç için en önemli konulardan biride seçeceğiniz aracın yakıt tipidir. Eğer çok km yapacaksanız ülkemizdeki yakıt fiyatlarının yüksek olmasından dolayı dizel araç kiralama seçeneklerimize göz atabilirsiniz. Eğer ücretli yollardan geçecekseniz araçta mutlaka HGS bulunmalıdır. Tatilinizde gişelerde bekleme yapmadan geçiş yapmanızı sağlayan HGS kartları sizlere ekstra zaman kazandırır. Bazı firmalar HGS kartını belirli bir ücret karşılığında sizlere sunar. Firmamız Bera Car Rental’de HGS kartı için ekstra ücret talep edilmez. Seyahatiniz boyunca araçta bebek veya küçük çocuk varsa mutlaka çocuk koltuğu almalısınız. Araç kiralama firmalarının seyahat bütçenize göre sunduğu araç grupları da değişmektedir. Eğer prestijli bir seyahat planınız varsa Premium araç grubundan araç kiralayabilirsiniz. Amacınız sizi A noktasından B noktasına götürmekse ekonomik araç grubundan oto kiralama yapabilirsiniz. Şehir içi kullanımınız fazlaysa ve kalabalık bir şehirde bulunacaksanız en önemlisi şüphesiz park sorunudur. Park sorununu ortadan kaldırmak için daha minik araçlar kiralayabilirsiniz.

Kiralık Aracı Teslim Alırken Detaylı Kontrol Etmeyi Unutmayın

Araç kiralama ofislerinde sözleşme işleminiz bittikten sonra size aracı teslim edecek firma çalışanı ile birlikte aracın etrafını gezerek varsa araçta bulanan hasar, çizik ve ezik kısımları not ettirmeyi unutmayın. Aracın kontrollerini tam yapmadığınızda araç tesliminde sürpriz ödeme ile karşılaşabilirsiniz. Aracı çalıştırarak, aracın tüm kapılarını açmalı, yedek tekerlek ve avadanlıkların tam olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Varsa araçtaki hasarları mutlaka araba kiralama sözleşmesine not ettirmeyi unutmayın. Aracın lastiklerini ve lastik markalarının aynı olup olmadığını kontrol edin. Özellikle kış aylarında yapılan kiralamalarda firmalar yaz lastiği ile araç teslimi yapabilmektedir. Her şeyden önce sizin ve trafikteki kişilerin canını korumak için kış aylarında mutlaka kar lastikli araç kiralamalısınız. Seyahat esnasında yapacağınız çok acil manevralar kış aylarında sizlerin yoldan çıkmasına ve trafik kazası yapmanıza sebep olabilir. Kiralık araç teslimat personeli ile birlikte sizde kiralık arabanın fotoğraflarını ve videolarını çekebilirsiniz. Olası bir art niyet durumunda sizde aracın fotolarını gösterip aracı teslim aldığınızda bulunmayan hasarlardan dolayı ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

Yeni Model ve Bakımlı Araç Kiralamaya Dikkat Edin

Ülkemizde rent a car araçları maalesef en kötü kullanılan araçlardandır. Bazı insanlar kiralık araçların milli servet olduğunu unutup verdikleri oto kiralama ücretini aracı kötü kullanarak telafi etmeye çalışmaktadır. Araç kiralama hizmeti belirli bir ücret karşılığında alınan hizmettir araca zarar vermek ve aracı kullanım şartları dışında kullanmak ve bunun sonucunda oluşan kazalarda kusur tamamen aracı kiralayan kişide olur ve araç kullanma şartlarına uymadığı için aracın tüm masraflarını kiracı karşılar. Kiralık araçlar bu gibi kötü kullanımdan dolayı ve sürekli trafikte olduğu için şahıs araçlarına göre daha kısa sürede yıpranmaktadır. Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken hususlardan biride kiralama yaptığınız bu araçların yaşlarının ve kilometrelerinin düşük olmasıdır. Bazı firmalar ülkemizdeki ekonomik krizden dolayı yeni araç tedarik edememektedir. Yeni araç alamayan firmalar eski araçlarını kiraya vermektedir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli husus aracın yaşı değil kilometresidir. Aracın yaşının büyük olması çok kilometre yaptığı anlamı taşımamaktadır. Tabiki seçenek varsa hem yaşı hem de kilometresi düşük araç kiralamak sizler için en iyi seçenek olacaktır. Havalimanı araç kiralama firmalarından veya şehir merkezi araç kiralama firmalarından araç kiralarken aracın arıza yapması ve bozulması durumunda firmanın size hangi seçeneklerini sunduğu hakkında bilgi almayı unutmayınız. Müşteri memnuniyet odaklı çalışan firmalar özellikle araçlarının yeni model ve bakımlı olmasını isterler. Yeni model araçlar garanti kapsamında olduğundan dolayı araçların tüm bakımları yetkili serviste yapılır ve arıza ve bozulma gibi durumlar eski model araçlara nazaran daha az meydana gelir. Bu durumda sizlerde tatilde araç arızası gibi durumlarla uğraşmak ve tatilinizde vakit kaybetmek zorunda kalmazsınız.

Araç Kiralamada En Önemli ve Dikkat Edilmesi Gereken Konu Ön Ödeme

Tüm dünyada araç kiralama ön rezervasyonlarında ücretler araç kiralama şirketlerinin web sitesinden online olarak ödeme şeklinde yapılır. Ön ödemeli rezervasyonlar ülkemizde maalesef dolandırıcılık yöntemi olarak kullanılmaktadır. Resmi ve yasal firmaların web sitesini kopyalayan dolandırıcılar araç kiralama ücretlerini çok düşük göstererek araç rezervasyonu yapmak isteyen kişilerden şahsi hesaplarına araç kiralama ücretini göndermelerini istemektedir. Hiçbir yasal firma şahsi hesap numarası ile ödeme istemez. Araç kiralama şirketlerinin ticari hesapları bulunur ve tüm ödemeler bu hesaplara yapılır. Sizlerde ön ödemeli rezervasyon yapmanız durumunda firmaların web sitelerinden kredi kartınız ile ödeme yapabilir veya şirketlerin ticari hesaplarına para gönderebilirsiniz. Bu konuda unutulmaması gereken en önemli nokta gönderdiğiniz ücretin araç kiralama ücreti olduğunu hatta araç kiralama yaptığınız tarih aralığını yazmanız sizler için en dikkat etmeniz gereken konulardandır.

Ön ödeme isteyen ve ön rezervasyon şeklinde çalışan firmalardan araç kiraladığınızda istenmeyen bazı durumlarda rezervasyon iptali yaptığınızda belirli bir ücret kesintisi olabilir. Havalimanı oto kiralama ve şehir içi araç kiralama için ön ödeme, kredi kartı olmadan araç kiralayabileceğiniz firmalardan biride Kayseri Bera Rent A Car’dır. Firmamızda kredi kartsız ön ödeme olmadan araç tesliminde ödeme seçeneğiyle araç kiralayabilir, olası istenmeyen iptal durumlarında herhangi bir ücret kesintisi olmadan araç rezervasyonlarınızı iptal edebilirsiniz.

Kiralık Araç Rezervasyonu Yaptığınız Firma Çalışma Saatlerine Dikkat

Oto kiralamada dikkat edilmesi gereken konulardan biride kiralama yaptığınız firmanın çalışma saatleridir. Gitmek istediğiniz şehre vardığınızda kiralık aracınızın size teslim edilmesi gerekmektedir. Eğer uçak ile yolculuk yapıyorsanız ve uçuş saatleriniz gece ise mutlaka rent a car firması ile görüşüp çalışma saatlerini öğrenmeniz gerekir. Havalimanı oto kiralama ve şehir merkezi rent a car firmaları genellikle 08:00 ile 20:00 arası çalışmaktadır. Havalimanında çalışma saati 22:00 de sona ermektedir. Eğer uçuşunuz gece ise muhtemelen kiralamış olduğunuz aracı teslim alamayacak ve sabah olmasını bekleyeceksiniz. Gündüz hizmet veren firmalar gece saatlerinde maalesef araç teslimi yapmıyor veya gece araç tesliminde sizlerden ekstra ücret alabiliyorlar. Böylesi bir durumla karşı karşıya kalmamak için mutlaka kiralama şirketlerinin çalışma saatlerini öğrenin. Özellikle dini ve resmi bayramlarda ve hafta sonları çalışan sizler için 7/24 havalimanı ve şehir merkezi araç kiralama firmalarını tercih edebilirsiniz.

Kiralık Araç Alış ve Teslim Saatlerinize Dikkat Edin

Kiralamış olduğunuz aracı teslim alırken de seyahatiniz bitiminde araç teslimi yaparken de sözleşmede yazılı olan tarih ve saatlere riayet etmelisiniz. Kiralık araçlar belirli bir planlama yapılarak kiraya açılırlar. Sizden önce aracın kiraya gidebileceği gibi sizden sonra da kiraya gidebilir. Kiralık araç şirketleri araç teslimlerinde 90 dakika gecikmeye kadar aracınızı opsiyonlar. Daha fazla süre geç kalımlarında vazgeçmiş sayabilir ve aracınızı teslim etmeyebilir. Bu durumda eğer araç ücretini ödemişseniz tekrar iade alamayabilirsiniz. Ayrıca aracı teslim saatinizden daha geç teslim ederseniz firmanın uğrayacağı zarar, sizden sonraki müşteriye aracı teslim edememe gibi durumlar oluşabileceğinden oto kiralama firması size ekstra olarak gecikme saatinden kaynaklı ücret yansıtabilir.

Araç Kiralama Ödeme Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde araç kiralamak online alışveriş yapmak gibi çok basit bir hale gelmiştir. Önemli olan doğru firma ve doğru fiyatı bulmak. Gelişen teknoloji ve yaygınlaşan mobil uygulamalar ile artık ucuz kiralık araç bulmak daha da kolay hale gelmiştir. Bulduğunuz kiralık araç için ödeme yöntemleri genel olarak kredi kartı ile yapılmaktadır. Günümüzde firmalar hem kredi kartı  hem de kredi puanı istemektedir. Kredi kartından hem araç ücreti hem de olası kaza ve trafik cezaları için kiralamış olduğunuz araç grubuna göre belirli miktarlarda depozito alınmaktadır. Findeks puanı ve kredi kartı limiti yeterli olmayan müşterilere araç teslimi yapılmamaktadır. Findeks puanı ve kredi kartı yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının bazılarında bulunmamaktadır. Bu durumda kredi kartı isteyen firmalardan araç kiralama yapamazlar. Kayseri havalimanı araç kiralamanın en uygun ve güvenilir firması olan Bera Car Rental’de yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımız kredi kartsız araç kiralama yapabilirler. Findeks kredi puanı ve kredi kartı olmadan ön ödeme yapmadan online olarak rezervasyon yapabilirler. Araç tesliminde nakit olarak ödeme seçeneğimiz ile herhangi bir ekstra evrak ve ödeme yöntemine gerek kalmadan araçlarını kiralayabilirler.

Günümüzde özellikle dolandırıcılık yöntemi olan önden para gönderme, ön ödeme ile araç kiralama yöntemlerinden uzak durmanız gerekir. Rent a Car firmalarının resmi yasal web sitelerinden kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz. Bu durumda herhangi bir kaybınız olmayacaktır. Ama ön ödeme isteyen özellikle araç ücretinin hepsini belirli bir hesap numarasına havale yapmanızı isteyen kişi ve kişilerden uzak durmalısınız.

 Rezervasyon İptali ve Rezervasyon Değişikliklerinde Kolaylık Sunan Firmaları Seçin

Seyahatiniz için yaptığınız planlar bazen sağlık bazen iş toplantısı veya başka sebeplerden dolayı ertelenebilir veya tamamen iptal etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda rezervasyon yaptığınız kiralık araç için iptal işlemi yapmalısınız. Eğer ön ödemeli oto kiraladıysanız, kampanya indirimden faydalanmışsanız iptal sonrası geri alacağınız ücrette bir miktar kesinti olabilir. Bazı firmalar 48 saate kadar olan iptallerde herhangi bir ücret kesintisi yapmamaktadır. Sizlerde haklı bir sebeple rezervasyon iptali yaptığınızda ücret kesinti yaşamamak için seyahat planınızın iptal olmasının hemen ardından araba kiralama şirketinizle irtibata geçerek iptal işlemini başlatmalısınız. Firmamızda ön ödeme alınmadığı için kiralamanız öncesinde istediğiniz tarihte rezervasyon iptali yapabilirsiniz ve bunun için ekstra bir ücret talep edilmez. Sizlerde bu gibi durumlarda sizlere kolaylık sağlayan firmaları tercih ederseniz ekstra ücretler ödemek zorunda kalmayacaksınız.

Trafik Kazası, Hasar Durumu ve Araçtan Kaynaklı Arıza Durumunda Yapılacaklar

Aracınızı kiraladığınızda olası kaza durumlarında ne yapmanız gerektiğini firma görevlisine mutlaka sorunuz. Trafik kazalarında önemli olan yaralanma ve can kaybının olmamasıdır. Can kaybı olmayan maddi hasarlı kazalarda ise tüm dünyada genel kural olan, kaza raporu tutma, alkol raporu alma, kazaya karışan araçların karşılıklı olarak ruhsat, sigorta bilgilerini alma, olay yerinde detaylı fotoğraf çekme gibi işlemlerin dışında yapmanız gereken işlemleri mutlaka öğrenmelisiniz. Trafik kazasında insanlar genellikle tedirgin ve panik olabilecekleri için bazı yapılması gereken işlemleri unutabilirler. Araç kiralama sözleşmenizin geçerli olması, sigorta şartlarından yararlanmak için mutlaka zorunlu evrakları tedarik etmeli, alkol raporu aldırmalısınız. Aksi durumda sigortadan yararlanamaz kazaya karışan kiralık aracın masraflarını, karşı tarafa verdiğiniz zararın masraflarını ödemek zorunda kalırsınız.

Sahte Rent a Car Sitelerine ve Kiralama Fiyatları Çok Düşük Rent A Car Firmalara Dikkat Edin

İnternet sitelerinde çok düşük düşük fiyatlar sunan tüm detayların açık açık yazılmadığı, kiralama koşulları ve hizmetleri konusunda yeterli içeriğe sahip olmayan oto kiralama firmalarına dikkat edin. Bu tür internet siteleri genellikle dolandırıcılık için kurulan basit web siteleridir. Tatilinizi ya da iş seyahatinizi kabusa çevirmemek için size aydınlatıcı bilgiler sunmayan internet sitelerine ve gerçekçi olmayan fiyatlarla araç kiralama hizmeti pazarlayan dolandırıcılara itibar etmeyin.

Kiralık Araç Teslim Ederken Araç Kiralama Koşullarına Özen Göstermeyen Firmalarla Çalışmayın

Araç kiralamada dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri de kiralama yaptığınız firmanın size karşı tutumu davranışı araçların yeni model olması aracın kiralamaya elverişli olması ilgisiz duyarsız davranış sergilemesi gibi unsurlardır. Kirli kazalı ve yıpranmış araç kiraya veren firmalardan uzak durmalısınız. Sizden önce araç kiralayan kişiler eğer sigara kullanmışsa aracınız seyahatiniz boyunca sigara kokacaktır. Bu durumda eğer sigara kullanmıyorsanız sizleri daha çok rahatsız edecektir. Pandemi dönemi gibi özellikle hijyenin çok önemli olduğu dönemlerde araç kiralama firmalarının hijyen kurallarına dikkat etmemesi sizin sağlığınızı kaybetmenize neden olabilir. Kurumsal çalışan firmalar kiralama sonrası aracı mutlaka dezenfekte ederler ve sizlere asla kirli araç teslimi yapmazlar. Firmamız da kiralama yapacağınız tüm araçlar kiralama öncesi yıkanır, detaylı temizlik yapılır ve asla yıkanmamış temizlenmemiş araç teslimi yapılmaz.

Kendi Aracınızda Olduğu Gibi Kiraladığınız Aracıda Trafik Kurallarına Uygun Kullanın

Seyahatiniz esnasında trafik kurallarına uygun olarak araç kullanmak hem sizin hem de trafikte seyir eden diğer insanların can güvenliği yönünden çok önemlidir. Trafik işaretlerine, genel sürüş kurallarına uymalı kendinize ve çevrenizdeki kişilere hem maddi hem manevi zarar vermekten kaçınmalıyız. Maalesef ülkemizde çok az insanda olsa bile araç kiralandığında hor kullanma, trafik kurallarına uymama gibi davranışlar sergilenmektedir. Günün sonunda olası kaza ve zarar durumlarında aracı kiralayan kişi yaptığı sorumsuz davranışların sonucuna katlanmak zorunda kalabilir. Bu gibi istenmeyen durumlar ile karşılaşmamak için mutlaka ama mutlaka trafik kurallarına uymalıyız.

Normal Durumlar Dışında Mutlaka Araç Kiralama Şirketinize Bilgi Verin

Kiralık araçla seyahat esnasında dikkat etmeniz gereken önemli unsurlardan biri de aracı sürekli gözlem altında tutmaktır. Kiralamış olduğunuz araç sizden önceki aracı kiralayan kişi tarafından nasıl kullanıldı, eğer varsa herhangi bir sorun kiralama şirketine bildirildi mi gibi soru işaretleri olabileceği için mutlaka aracı gözlemlemeli ve olağan dışı bir durum varsa araç kiralama şirketine bilgi vermelisiniz. Gerekirse aracınızı müsait bir park alanına park edip oto kiralama firmasından ikame araç istemelisiniz. Kurumsal firmalar sizleri mutlaka yönlendirecek, araç hakkında sizlere bilgi verecek gerekirse size ikame araç gönderecektir. Araçtan kaynaklı arıza vb durumlarda firmalar sizlere yedek araç tedarik edebilir. Eğer arıza sizin tarafınızdan yapılmış ise bu durumda tüm masraflar sizden talep edilecektir. Araç arızı durumlarında 24 saat ( Bir iş günü ) süre sizden istenir. Eğer aracın tamiri kısa sürede mümkün değilse kiralama şirketi sizlere ikame araç teslimi yapacaktır.

WhatsApp Viber call